Fagskolen inspirerer elever til sceneteknisk utdanning
Verdens kuleste jobb!
-Jeg har verdens kuleste jobb, sier Hans Peter Jensen, faglig leder på Fagskolen Oslo og Designer & manager i Creative Technology. En særdeles attraktiv kombinasjon på studiet Sceneteknisk produksjon. Med et bein i hver leir er tett samarbeid med arbeidslivet optimalt. Og relevant arbeidspraksis for studentene er sikret.
Endelig har vi fått sceneteknisk utdanning
Åsa Marie Mikkelsen, nettverksansvarlig for alle skolene som tilbyr IM i Oslo, fulgte også interessant med.
-Så flott vi har fått en slik utdanning i Oslo, sier hun. Nå må vi bare få rekruttert flere læreplasser innenfor fagene, avslutter hun.
Det er fire skoler i Oslo som har IM tilbud. Sceneteknikk gir en helt ny utdanningsvei for disse elevene.
Hva vil det si å jobbe innenfor sceneteknisk bransje?
-Å jobbe som scenetekniker handler om å legger til rette for de store øyeblikkene i folks liv, enten det er OL i Paris, gullmedaljene til Norge eller konserter med internasjonale artister, fortsetter Hans Peter Jensen.
-Det skal tegnes, planlegges, transporteres, rigges, programmeres, rigges ned, vaskes og sorteres, produsenter og prosjektledere, designere, animatører, innholdsprodusenter, reklamefolk og ikke minst teknikere. Vi snakker teknikere innenfor lyd, lys, AV og scene, avslutter Hans Peter Jensen.
Hvordan bli scenetekniker?
Bransjen har jobbet lenge for å få på plass en utdanning. Fagskolen Oslo har Norges eneste utdanning for sceneteknikere. Utdanningen på Fagskolen Oslo gjennomføres like mye i virksomhet som på campus. Halve studieløpet foregår ute i en sceneteknisk virksomhet. Fagskolen har en rekke avtaler om praksis for studentene. Her kan nevnes de store institusjonene som Den norske opera og Riksteatret til utleievirksomheter som Creative Technology, kulturinstitusjoner som Kilden og en rekke ledende virksomheter innen sceneteknikk.
Er du nysgjerrig på en slik utdanning – sjekk våre studer HER. Samordna opptak åpner 1.februar.