For studenter

Studentene ved Fagskolen Oslo har rett til lån og stipend i Statens lånekasse for utdanning.

Undervisningstider heltidsstudier:

Tekniske fag:

BIM konstruksjon og BIM installasjon: mandag - fredag 08.00 - 15.00

BIM-tekniker Anlegg Infrastruktur: mandag - fredag 08.00 - 15.00

Bygg   heltid: mandag - fredag 08.00 - 15.00

Elkraft heltid: mandag - fredag 08.00 - 15.00

Studentadministrasjonen - åpningstider

• Mandag: 09.00 – 16.30
  • Tirsdag:  09.00 – 16.30
  • Onsdag: 08.45 – 12.00
  • Torsdag: 09.00 – 16.30
  • Fredag:  09.00 – 14.30

Du kan også kontakte oss på epost fagskolen@ude.oslo.kommune.no eller telefon 23 46 57 00.

Åpningstider og adgangskort

Kuben Yrkesarena og Fagskolen Oslo Akershus har samme åpningstider. Du trenger adgangskort for å få tilgang til skolens lokaler.

• Mandag–fredag: 06.30 – 21.30
  • Lørdag: 09.00 – 15.00
  • Søndag: Stengt

Adgangskort

Alle førsteårsstudenter får utdelt adgangskort i løpet av de første dagene etter skolestart. Dette tas vare på gjennom hele studietiden på fagskolen. Du vil trenge dette for å få tilgang til garasje, heis, korridorer, gruppe- og klasserom.

Adgangskortene er aktive i 30 dager om gangen. Du aktiverer kortet ditt for ny periode i første etasje ved resepsjonen.

Tapt/ødelagt kort koster 250 kr, betales i elevkantinen. Ta kontakt med studentadministrasjonen i 5.etg. Deretter vil nytt kort bli laget fortløpende.

Kortet er personlig og skal derfor ikke lånes bort til andre.

Biblioteket

Biblioteket er åpent kl. 08.00 – 16.00.

Det er plassert sentralt i bygget og har fine, lyse lokaler over to etasjer. Her finner du mange gode sitteplasser, studieplasser og en stilleavdeling med grupperom.

På biblioteket finner du et bredt utvalg av fag- og skjønnlitterære bøker, og i tillegg en samling av hoved- og miniprosjekter. Tilbudet omfatter dessuten tidsskrifter, aviser og film. Biblioteket er også utstyrt med kopimaskin, fargeprinter, skanner og noen stasjonære PCer.

Du kan få hjelp og veiledning av bibliotekar Rakel Wennevold.

Tlf.: 976 37 386 eller 976 40 735. E-post: biblioteket.kuben.vgs@osloskolen.no

Her kan du søke i bibliotekets katalog.

Litteraturlister, krav til PC o.l.

Litteraturliste finner du ved å gå til studiets informasjonsside. Du finner alle våre studier under menypunktet "Studier".

• Gå nøye gjennom litteraturlisten og konferer med faglærer før innkjøp av bøker.
  • Der litteratur er anbefalt eller obligatorisk, er dette angitt.
  • PC-krav: Det er nødvendig at studenten skaffer seg bærbar PC med trådløst nettverk og Windows operativsystem allerede til oppstart. Office-pakke med Word, Excel og lignende kan installeres gratis på skolen ved skolestart.
  • Studentavgift (inkludert avgift SiO): Kr. 2600, - per år heltidsstudenter, og kr 1950, - pr år for deltid. Avgift til SiO på 1200kr er obligatorisk og inkludert i studentavgift. Student avgiften inkluderer kopipenger, lisenser, adgangs- og studentkort, samt medlemskap i ONF (Organisasjonen for norske fagskolestudenter).
  • Avgiften til SiO: Studenter ved SiOs medlemsinstitusjoner (fagskole, høgskole og universitet) må hvert år betale avgift til SiO. Avgiften til SiO er på 1200,- og er med på å finansiere tilbudene. SiO kan tilby blant annet kurs/fritidsaktiviteter, mulighet for barnehageplass, studentboliger, Helse (fastlege, Covid-testing ++). SiO gjør hverdagen enklere for deg som er student i Oslo. Sjekk ut mulighetene på SiOs hjemmesider https://www.sio.no/

Kantine

Elevkantina er åpen mandag – torsdag kl. 10.00 – 16.30 og fredag kl. 10.00 – 14.00.

Kaffebaren er åpen mandag – fredag kl. 07.30 – 10:30

Salatbaren er åpen mandag - torsdag kl. 11.00 – 12.45

Middag for kveldsskolestudenter

Serveres i elevkantina mandag - torsdag kl. 15.00 – 16.30
Pris: 75,-

Trening

Fagskolestudentene kan benytte Kubens treningsfasiliteter.

Treningsrom (ikke idrettshall):

• Mandag - onsdag - fredag kl. 16.00 - 21.00

Idrettshall og treningsrom:

• Tirsdag kl. 15.00 - 16.00

Ta kontakt med Studentadministrasjonen om du har spørsmål.

Det er to alternativer for parkeringsavtaler:

1. Økern Næringspark (Felt E,F), Haraldrudveien 17. Anlegges eies av Q-park

• Leie av p-plass med fri flyt prinsippet (vilkårlig parkering)
    • Privatavtale tegnes direkte med Q-park:
      • Leie av p-plasser Leiepris  pr. plass pr. måned: Kr 850,- inkl mva.
      • Minimum leie er 3 måneder.
      • Ansatte/studenter må dokumentere sin tilknytning til Kuben Yrkesarena, i form av egen e-postsignatur eller ansatt/studentbevis.
      • Kontaktinfo ved ønske om leie av p-plass: leieplass@q-park.no/ tlf.: 21 00 76 70

2. Parkering i Kuben P-hus. Privat avtale tegnes med APCOA:

Leiepris er kr 920,- inkl mva pr. mnd pr. plass.

Avtalen er løpende og gjelder med 1 måned gjensidig oppsigelsestid pr. påfølgende kvartal (dersom ikke sluttdato allerede er

avtalt, må sluttdato være siste dag i måneden.)

Fakturering skjer kvartalsvis på forskudd.

Dersom det er ønskelig å bestille plass behøver APCOA følgende informasjon:

Leietaker/kontaktperson:

Adresse:

Postnr./Sted:

Org.nr.: (dersom en bedrift skal faktureres)

Telefonnr:

E-post:

Antall plasser:

Løpende avtale eller med sluttdato:

Leiestart/Evt. Leieslutt:

Faktura pr post / eller epost / EHF:

Faktura:

Leietaker/kontaktperson:

Adresse:

Postnr./Sted:

Referanse:

E-postadresse for faktura:

Disse opplysningene (kontrakt) oversendes pr e-post til: salg@apcoa.no

Det tilkommer et administrasjonsgebyr på kr 90,- inkl mva per tilsendte faktura.

Dersom du ønsker å unngå papirfaktura, kan du aktivere e-faktura i din nettbank. Om du ønsker å motta fakturaen per e-post, ber vi deg oppgi hvilken e-postadresse vi skal benytte.

Last ned APCAO FLOW appen og mer info kommer når vi har mottatt signert avtale fra deg.

Har du spørsmål, ta kontakt med Studentadministrasjonen i 5. etg.