For studenter

Studentene ved Fagskolen Oslo har rett til lån og stipend i Statens lånekasse for utdanning.

Undervisningstider heltidsstudier:

Tekniske fag:

BIM konstruksjon og BIM installasjon: mandag- fredag 08:00-15:00

BIM-tekniker Anlegg Infrastruktur:       mandag - fredag 08:00-15:00

Bygg   heltid: mandag- fredag 08:00-15:00

Elkraft heltid: mandag- fredag 08:00-15:00

Undervisningstider deltidsstudier:

For undervisningsdager og tider se timeplan.

Studentadministrasjonen - åpningstider

• Mandag 11.15 – 16.30
  • Tirsdag  08.45 – 12.00 & 14.30 – 16.30
  • Onsdag 08.45 – 12.00
  • Torsdag 08.45 – 12.00 & 14.30 – 16.30
  • Fredag  08.45 – 14.30

Du kan også kontakte oss på epost fagskolen@ude.oslo.kommune.no eller telefon 23 46 57 00.

Åpningstider og adgangskort

Kuben Yrkesarena og Fagskolen Oslo Akershus har samme åpningstider. Du trenger adgangskort for å få tilgang til skolens lokaler.

• Mandag–fredag: 06.30 – 21.30
  • Lørdag: 09.00 – 15.00
  • Søndag: Stengt

Adgangskort

Alle førsteårsstudenter får utdelt adgangskort i løpet av de første dagene etter skolestart. Dette tas vare på gjennom hele studietiden på fagskolen. Du vil trenge dette for å få tilgang til garasje, heis, korridorer, gruppe- og klasserom.

Adgangskortene er aktive i 30 dager om gangen. Du aktiverer kortet ditt for ny periode i første etasje ved resepsjonen.

Tapt/ødelagt kort koster 250 kr. Ta kontakt med studentadministrasjonen i 5.etg. Deretter vil nytt kort bli laget fortløpende.

Kortet er personlig og skal derfor ikke lånes bort til andre.

Biblioteket

Biblioteket er åpent fra 08.00–16.00.

Det er plassert sentralt i bygget og har fine, lyse lokaler over to etasjer. Her finner du mange gode sitteplasser, studieplasser og en stilleavdeling med grupperom.

På biblioteket finner du et bredt utvalg av fag- og skjønnlitterære bøker, og i tillegg en samling av hoved- og miniprosjekter. Tilbudet omfatter dessuten tidsskrifter, aviser og film. Biblioteket er også utstyrt med kopimaskin, fargeprinter, skanner og noen stasjonære PCer.

Du kan få hjelp og veiledning av bibliotekar Rakel Wennevold.

Tlf.: 976 37 386 eller 976 40 735. E-post: biblioteket.kuben.vgs@osloskolen.no

Her kan du søke i bibliotekets katalog.

Litteraturlister, krav til PC o.l.

Litteraturliste finner du ved å gå til studiets informasjonsside. Du finner alle våre studier under menypunktet "Studier".

• Gå nøye gjennom litteraturlisten og konferer med faglærer før innkjøp av bøker.
  • Der litteratur er anbefalt eller obligatorisk, er dette angitt.
  • PC-krav: Det er nødvendig at studenten skaffer seg bærbar PC med trådløst nettverk og Windows operativsystem allerede til oppstart. Office-pakke med Word, Excel og lignende kan installeres gratis på skolen ved skolestart.
  • Studentavgift (inkludert avgift SiO): Kr. 2600, - per år heltidsstudenter, og kr 1950, - pr år for deltid. Avgift til SiO på 1200kr er obligatorisk og inkludert i studentavgift. Student avgiften inkluderer kopipenger, lisenser, adgangs- og studentkort, samt medlemskap i ONF (Organisasjonen for norske fagskolestudenter).
  • Avgiften til SiO: Studenter ved SiOs medlemsinstitusjoner (fagskole, høgskole og universitet) må hvert år betale avgift til SiO. Avgiften til SiO er på 1200,- og er med på å finansiere tilbudene. SiO kan tilby blant annet kurs/fritidsaktiviteter, mulighet for barnehageplass, studentboliger, Helse (fastlege, Covid-testing ++). SiO gjør hverdagen enklere for deg som er student i Oslo. Sjekk ut mulighetene på SiOs hjemmesider https://www.sio.no/

Kantine

Elevkantina er åpen for servering mandag – torsdag kl. 10.00–16.30 og fredag 10.00–14.00.

Kaffebaren er åpen mandag – fredag kl. 07.30 – 10:30

Salatbaren er åpen mandag - torsdag kl. 11.00–12.45

Middag for kveldsskolestudenter

I elevkantina hverdager kl. 15.00 – 16.30
Pris: 75,-

Trening

Fagskolestudentene kan benytte Kubens treningsfasiliteter.

Treningsrom (ikke idrettshall):

• Mandag - onsdag - fredag kl. 16.00-21.00

Idrettshall og treningsrom:

• Tirsdag kl- 15.00-16.00

Ta kontakt med Studentadministrasjonen om du har spørsmål.

Det er to alternativer for parkeringsavtaler:

1. Økern Næringspark (Felt E,F), Haraldrudveien 17. Anlegges eies av Q-park
    • Leie av p-plass med fri flyt prinsippet (vilkårlig parkering)
    • Privatavtale tegnes direkte med Q-park:
      • Leie av p-plasser Leiepris for studenter pr. plass pr. måned: Kr 650,- inkl mva.
      • Leiepris for ansatte pr. plass per. måned: kr. 850,- inkl mva.
      • Minimum leie er 3 måneder.
      • Ansatte/studenter må dokumentere sin tilknytning til Kuben Yrkesarena, i form av egen e-postsignatur eller ansatt/studentbevis.
      • Kontaktinfo ved ønske om leie av p-plass: leieplass@q-park.no/ tlf.: 21 00 76 70
  2. Parkering i Kuben P-hus. Privat avtale tegnes med Europark,
    • Leiepris til rabattert pris kr. 900,- pr. måned inkl.mva.
    • Gå inn på www.apcoa.no og klikk "søk leie parkering".
    • Huk av for "bruk kupongkode", tast inn koden: mt2017. Merk at koden er sensitiv for store/små bokstaver.
    • Klikk på pin i kartet på ønsket p-anlegg, eller velg fra nedtrekksmeny
    • Velg produkt for å se detaljer
    • Legg inn bilens reg.nr., starttid og huk av i boks for lest betingelser
    • Sett opp profil (eller logg inn) og følg instruksjonene på skjermen mot endelig kjøp.

Alternativt betaler du dagspris og følger egne skiltede betingelser.

Har du spørsmål, ta kontakt med Studentadministrasjonen i 5. etg.