Hopp til hovedinnholdHopp til hovedinnhold
Portrett av eldre kvinne

Dette studiet gjør deg bedre i stand til å gi individuelt tilpasset pleie og omsorg, både til brukere og pårørende. Illustrasjonsfoto: AdobeStock

Demens og psykisk helse hos eldre

Levealderen øker i Norge, og forekomsten av demens øker tilsvarende. Blant folk over 90 år har hele 35 % demens. Funksjonsevnen nedsettes kraftig, og noen utvikler også personlighetsforandringer. Andre psykiske lidelser blant eldre må også håndteres i lys av aldring.

Dette studiet gir deg etterspurt kompetanse som kan gjøre deg bedre i stand til å gi individuelt tilpasset pleie og omsorg. Både til bruker og pårørende. Studiet skal gjøre deg i stand til å møte den enkelte bruker der han eller hun er. Du får verktøy til å få innsikt i den enkeltes livsfortelling og sykdomshistorie, samt innsikt i hvordan helse- og omsorgstjenestene våre er organisert.

Kunnskap om gode kommunikasjons- og veiledningsteknikker, relasjonskompetanse, samhandling og forebyggende arbeid er også vektlagt. For deg betyr det en mer interessant og givende arbeidshverdag der du mestrer krevende oppgaver på en bedre måte og blir en viktig ressurs både for brukere og kolleger.

Studiet er bygd opp med en kombinasjon av klasseromsundervisning, gruppearbeid og prosjekter. I tillegg kommer 10 ukers praksis med 30 timer/uke. Praksis kan gjennomføres enten som et utviklingsprosjekt på egen arbeidsplass eller som praksis på en annen arbeidsplass.

Studiet består av følgende hovedelementer: i tillegg til praksis og fordypningsoppgave:

  1. Etikk, samhandling og kommunikasjon
  2. Naturlig aldring og alderdommens utfordringer
  3. Demens og psykiatriske lidelser hos eldre
  4. Organisering, system og ledelse
  5. Praksis
  6. Fordypningsoppgave