
Studiet kvalifiserer for arbeid med barn med særskilte behov i f.eks ungdomsklubber, barnehager, skoler og SFO og avlastningsboliger for barn og unge. Foto: Tom Kolstad
Barn og unge med behov for særskilt tilrettelegging
Utdanningens målsetning er å utdanne reflekterte yrkesutøvere med høy etisk forståelse og kunnskaper i sitt arbeid med barn og unge, og gi en grunnleggende forståelse for viktigheten av det pedagogiske og didaktiske arbeidet i egen yrkesutøvelsedin.
Utdanningen er på deltid og strekker seg over to år.
For skoleåret 2025/26 vil undervisningsdagen være tirsdager for nye 1. klasser, du beholder studiedagen i år 2.
Det er ukentlige nettsamlinger (dagtid på tirsdager) og fysisk oppmøte på skolen ca. 1 gang per måned.
ps: Undervisningsplanen er under utarbeidelse og kan ikke anses som endelig før studiestart.
Studiet gjennomføres på deltid. Det er bygd opp med samlinger over to dager ca 4 ganger pr semester, og noe nettundervisning.Det er gruppearbeid og prosjektarbeid, veiledning og refleksjon over praktiske erfaringer. I andre året, emne 4, kommer en praksisperiode på 10 uker. Den gjennomføres fortrinnsvis på egen arbeidsplass, i barnehage, skole, AKS/SFO eller annet relevant arbeid.
For søkere som ikke er i arbeid, er fagskolen behjelpelig med å skaffe praksisplass. Praksisperioden består av et endrings- og utviklingsarbeid, fortrinnsvis på egen arbeidsplass. Praksis gjennomføres fortrinnsvis på egen arbeidsplass i barnehage, skole/SFO. For søkere som ikke er i arbeid, skaffer skolen praksisplass. Praksis gjennomføres sammenhengende over 10 uker hvor studentene gjennomfører et endrings- og utviklingsarbeid som danner utgangspunktet for eksamen.
Studiet består av følgende hovedemner:
- Etisk grunnemne i oppvekstfag
- Livsmestring
- Tidlig innsats
- Praksis om særskilt tilrettelegging for barn og unge
- Fordypning om særskilt tilrettelegging for barn og unge
Studiemodell
- Nettbasert med samlinger (FHO53KN)Varighet: 2 år
Studiepoeng
60 studiepoeng