
Utdanningen i Elkraft gir deg teorien som kreves for autorisasjon som elektroinstallatør og ekom-installatør. Foto: Tom Kolstad
Elkraft
Den rivende utviklingen i alle emnene innen studiet preger fagområdet sterk. Studiet gir kompetanse for prosjektering og faglig ledelse og tilfredsstiller de teoretiske kvalifikasjonskrav for de som skal ha ”Det faglige ansvar i Forskrift om elektroforetak og kvalifikasjonskrav for arbeid knyttet til elektriske anlegg og elektrisk utstyr”. Etter fullført fagskolegrad i Elkraft og 3 års relevant praksis kan studenten/kandidaten avlegge installatør prøven.
Studiet tilfredsstiller også de teoretiske kvalifikasjonskravene som Nkoms autorisasjonsforskrift stiller til kvalifisert person. Etter fullført fagskolegrad i Elkraft og med ett års relevant ekomnettpraksis, kan dermed studentene være kvalifisert person og sikre at arbeidsgiver kan få innvilget ekomnettautorisasjon (ENA).
Studiet består av ti emner som gir til sammen 120 studiepoeng, studiet gjennomføres med fem til seks tverrfaglige prosjekter med LAB og tilhørende arbeidskrav. Studiet avsluttes med selvvalgt hovedprosjekt.
- Realfaglig redskap
- Kommunikasjon
- Ledelse, økonomi og markedsføring (LØM)
- Elektriske systemer
- Elektroniske systemer
- Installasjonssystemer
- Elektrisk energiproduksjon og -distribusjon
- Prosjekt- og faglig ledelse
- Elektroniske kommunikasjonssystemer (EKOM)
- Automatiserte- og reguleringssystemer
Studiemodeller
- Heltid (FTE13H)Varighet: 2 år
- Deltid (FTE13D)Varighet: 4 år
Studiepoeng
120 studiepoeng