Vi gratulerer første avgangskull på sceneteknikk
Det er imponerende hva studentene har lært. Vi ser at de innfrir bransjens faglige behov gjennom sine hovedprosjekter, der flere har hatt ansvar for store produksjoner, laget systemer for bransjen som gjør drift og gjennomføring mer effektivt, utviklet sikrere driftsrutiner for HMS, bare for å nevne noe.
Studiet er basert på bransjens eget initiativ og vi er glad for deres eierskap til studiet. Behovet for sceneteknisk kompetanse er stort. Studiemodellen inkluderer kompetanse fra bygg, BIM, kommunikasjon og elektro. Vi er stolt av alle virksomhetene som samarbeider med fagskolen med bruk av arbeidsplassen som læringsarena. Studentene får samarbeide om læring og refleksjon med de dyktigste bransje folka; våre lærere Ståle Johann Fossheim, Hårek Wollebæk Kristoffersen og Hans Peter Jenssen gjør en fantastisk jobb og har et uvurderlig nettverk. Diskusjoner om bransje temaer på «torsdagskaffen», mingling med bransjen på hver samling, kalt PILS - Populært Innspillsforum og Lettbeint Sladder.
Studiet har også gitt en større forståelse for bransjens klimaavtrykk, utfordringer knyttet til mangfold og bærekraft, noe vi ser er viktig for alle bransjer i fremtiden for å kunne bidra til å nå FNs klimamål.
Takk til alle samarbeidende virksomheter
Vi vil også rette en stor takk til alle samarbeidende virksomheter som har tatt imot studenter i praksis. Og spesielt takk til partene Virke og Creo som er viktige samarbeidspartnere som også tok initiativet til opprettelsen av studiet.
Skolen har verdiene fremtidsrettet, engasjerende og samhandlende. Og dette er verdier vi ønsker at studentene skal ta med dere videre inn i arbeidslivet.
- Å tenke fremtidsrettet vil være å alltid lete etter de gode løsningene, å søke seg frem til ny viten og orientere deg om hva som skjer innenfor fagfeltet ditt.
- Å være en engasjerende medarbeider, gir en positiv stemning på arbeidsplassen og du blir en kollega det er fint å jobbe sammen med. Det gir arbeidsglede for deg og dine kollegaer.
- Arbeid blir stadig mer komplekst, spesialisert og samtidig gjensidig avhengig. Derfor må vi samhandle på tvers av fagfelt og avdelinger. Det gir godt samarbeid og gode løsninger.
Etterspurt kompetanse
For å kunne møte de omstillingene vi står overfor, er det behov for dere med solid fag- og yrkeskompetanse. Både i næringslivet og offentlig sektor er det stor etterspørsel etter denne kompetansen. Entreprenørskap og arbeidslivsrelevant kompetanse er avgjørende for den hurtige teknologiske utviklingen. Denne utdanningen på fagskolen gir økt samhandlet med arbeidslivet. Det gir ferdigheter som kritisk tenkning, problemløsning, kreativitet og forståelse for tverrfaglige løsninger. Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling, OECD, fremhever viktigheten av kompetanse i entreprenørskap og kopling av utdanning og arbeidsliv. Vi gjør dette på fagskolen!
Vi vet at det venter spennende tider for dere, nye kolleger og mulighet for nye jobber. Og de av dere som går tilbake til tidligere jobb, stiller med høyere kompetanse og mulig mer ansvar og nye roller på arbeidsplassen. Kompetansen dere har er helt unik. Den omtales som kombinasjonskompetanse – dere har med dere både praktisk fagkunnskap fra egen yrkeserfaring og fått en dypere teknisk og teoretisk innsikt gjennom høyere yrkesfaglig utdanning. Heldige er det arbeidsliv som får dere som kollegaer.
Studentene imponerer
- Vi er imponert over innsatsen dere har lagt ned. Dere er tøffe som tar studier i voksen alder. Så heldige er de arbeidsgivere som får dere som ansatte. Dere har virkelig vist at dere kan stå på, har høye ambisjoner og vilje og evne til endring, sier Kirsti Andresen, rektor, til studentene.
Og husk! Dere blir aldri ferdig utdannet. Et kompetent arbeidsliv er avhengig av livslang læring. En profesjonell yrkesutøver må veksle kontinuerlig mellom verdiskaping og læring. Det kommer stadige behov for påfyll av kompetanse. Følg med på fagskolene – vi utvikler stadig nye studier for arbeidslivet og vi tilbyr videreutdanning. Fagskolen er arbeidslivets kompetanseleverandør, vær bevisst på det videre i yrkeskarrieren, avslutter Andresen..
Vi sier på gjensyn! Husk oss når dere trenger videreutdanning, - og når det diskuteres kompetanse på jobben – kontakt oss. Vi ser dere gjerne igjen! Lykke til