Stor interesse for Den digitale fagarbeider

Fagskolen Oslo har utviklet et splitter nytt studium i samarbeid med BNL og Fellesforbundet. Studiet er fulltegnet. Det har oppstart førstkommende mandag.
Den digitale fagarbeider

 

Deltakerlisten består av et spekter av både store, mellomstore og mindre virksomheter. Det er også fagarbeidere med bakgrunn som tømrere, forskalingssnekkere, betongarbeidere, rørleggere blikkenslagere mm.

- Det er tydelig at vi treffer et behov i arbeidslivet og vi gleder oss til å sette i gang, sier David Bakken, prosjektleder for utvikling av studiet. Studiet er et bransjeprogram som er utviklet i samarbeid med BNL og Fellesforbundet.

Den digitale fagarbeider er modulbasert utdanning som gir studiepoeng. Pedagogisk legges det til rette for en fleksibel og tilpasset opplæring. Dersom man skal lære hele livet, er det nødvendig å kunne kombinere utdanning med å være i jobb.

Bransjeprogrammene er en del av kompetansereformen Lære hele livet som utvikles i samarbeid med partene i arbeidslivet, der målet er å etablere attraktive, korte og spissede utdanninger for å sikre konkurransekraft i et krevende, høyteknologisk og digitalt arbeidsliv. Bransjeprogrammene legger opp til at staten betaler for utvikling av tilbudet, mens bedriften må investere ressurser til drift av tilbudet, og den enkelte må investere egen tid.