Sommerhilsen fra rektor til alle våre studenter

Kjære studenter,
Eller fagskoleingeniører og fagskolespesialister som dere nå har blitt.
Gratulerer så mye med gjennomført eksamen og fagskoleutdanning her på Fagskolen Oslo.
Bilde
Hilsen fra rektor

Tenk dere er ferdige! Også i et slikt spesielt år. Jeg vil heie ekstra på dere – som har fullført en utdanning i en slik krevende tid. Den 12. mars ble studiehverdagen helt ny. Undervisning i klasserom og kantineprat ble byttet ut med teams, hjemmekontor og ferdigmat. Det ble ensomt og rart. Men dere snudde dere rundt og ble digitale i en fart. Dere har vært fleksible, positive og tålmodig. Dagens studenter er modige og tøffe. Takk for ris og ros. Takk for at dere har holdt ut med oss. Og gitt oss en dytt. Takk for at du har vist ansiktet ditt på nett. Da føler også vi oss sett! Innimellom håper vi at dere har byttet ut litt skolearbeid med tur og gått rundt et vann!

Dere tøffeste tiden er snart over – tiden blir fin nå. Hold motet oppe. Gjør dere flid – vi vet spennende jobber venter, nye kolleger og mulighet for nye jobber.

Dere er etterspurte! Dere har gjort et godt valg ved å ta en høyere yrkesfaglig utdanning. Det er stor etterspørsel etter denne kompetansen. Dere er vinnerne på arbeidsmarkedet.

Ifølge undersøkelser om kompetansebehov er profesjonelle yrkesutøvere med fagskoleutdanning det arbeidslivet i Norge trenger mest.

Vi er imponert over innsatsen dere har lagt ned. Dere er tøffe som tar studier i voksen alder. Enten dere har tatt et år eller fire år. Noen har til og med tatt fire år på deltid ved siden av full jobb! Heldige arbeidsgivere som får dere som ansatte. Dere har virkelig vist at dere kan stå på.

Mange av dere har til og med engasjert dere utover studiene; i studentutvalgene, gjennomført karrieredager, og bidratt til et ekstra godt studentmiljø. Aktive studenter og samarbeidet med ONF har vært avgjørende for å få vedtatt Lov om høyere yrkesfaglig utdanning. Dere har bidratt til at fagskoleutdanninger har fått høy status! Dette har vært en svært viktig jobb, for dere, for skolen og for samfunnet. Og arbeidslivet er mest fornøyd - de får den kompetansen de etterspør.

Og Husk! Dere blir aldri ferdig utdannet. Et kompetent arbeidsliv er avhengig av livslang læring. En profesjonell yrkesutøver må veksle kontinuerlig mellom verdiskaping og læring. Det kommer stadige behov for påfyll av kompetanse. Tenk på oss da – vi utvikler studier for arbeidslivet og vi tilbyr videreutdanning. Fagskolen er arbeidslivet kompetanseleverandør, vær bevisst på det videre i deres yrkeskarriere.

Dette er en stor dag. Å feire avgangsstudenter er høytidelig, ærefullt og viktig. Derfor hadde vi gledet oss til en skikkelig vitnemålsfest. Vi håpet i det lengste, trålte smittevernregler og håpet på et raskere vaksineprogram. Jeg, sammen med alle ansatte på skolen, beklager sterkt og synes det er trist å avslutte en studietid uten en seremoni. Men vi har klart å holde skolen nær sagt smittefri gjennom et helt år. Vi kan ikke utsette dere for fare siste dagen! Men - dere i klassene kan jo møtes til en fest i det fri.

Heldige arbeidsliv som får dere som kollega. Noen går tilbake til kolleger dere kjenner, andre ser nye muligheter og har kanskje også allerede fått seg ny jobb!

Mange studenter gruer seg til arbeidslivet fordi de ikke har vært i jobb før – der er deres styrke: dere kjenner arbeidslivet, har vært i jobb og vet hvordan et arbeidsliv fungerer. Dere er nå bare enda mer kompetent. Og det er akkurat det som er styrken til fagskolen: våre kandidater er verdiskapende fra dag 1. For vi vet at dere nå er enda bedre rustet for et arbeidsliv der utvikling og innovasjon er en del av hverdagen, og jeg ønsker dere lykke til.

Kirsti Andresen, rektor