– Nå fokuserer jeg på det jeg kan, ­nemlig strøm

Fagskolen Oslo gir deg løftet og kompetansen som trengs for å komme videre i ­arbeidslivet. Marcus Janson, 31 år fra Oslo, har fagbrev som elektriker og er nå fagskolestudent på studiet Elkraft
Marcus Janson (31) har valgt fagskolen for å bli lærer i videregående skole.
Marcus Janson (31) har valgt fagskolen for å bli lærer i videregående skole.

– Jeg har gjort en del krumspring i yrkeslivet; jeg har jobbet i barnehage, med film, drevet kafé og vært selvstendig næringsdrivende. Nå fokuserer jeg på det jeg kan, nemlig strøm.

Til sommeren er Marcus ferdig med sine to år på elkraft-linjen. Da satser han på at fagskolen og hans 6-7 år lange erfaring som elektriker kan gjøre ham egnet som lærer i yrkesfag i videregående skole.               

– Elkraft er et veldig allsidig studium. Vi går inn i elektroteknikken, automasjon, motorer og styringer, prosjektledelse, entrepriseformer, elektronisk kommunikasjon, lover, forskrifter og normer, for å nevne noe. Kort og godt; strømmens vei fra kraftverket til forsyning av det enkelte bygg og alle lover som trer i kraft underveis. Det hele er veldig bransjerettet, det legges stor vekt på hva bransjen faktisk trenger. Lærerne har lang erfaring og med et stort nettverk i bransjen holder de seg oppdatert på utviklingen i faget.               

Marcus ble oppmerksom på fagskolen for en del år siden, via en kompis som var student. Og det var altså nå det passet.              

– Det er mye å lære. Rent teknisk er studiet en utdypning og oppdatering av det jeg kan, mens prosjektledelse, kontrakter og entrepriseformer etc. er nytt. Å tilegne seg kompetanse i ledelse er en viktig del av utdanningen, og man får jo resultater etter innsats, så det gjelder å stå på. Arbeidsmarkedet? Det oppfatter jeg som godt. Og bredt. Fagskolen gir deg mange veier å gå.